19 Aralık 2009 Cumartesi

eco-friendly houseweaver - çevre dostu dekoratif ürünler


Çevre bilinci ile donanmak, denizde bir damla olmak, olabilmek...

Günümüzde bilinçli tüketim, dünyamızın ve çocuklarımızın geleceği açısından en önemli kavramlardan biri haline geldi. Bunu yalın bir kavramdan öteye taşımak, önce biz kadınların yani geleceği yaratanların görevi.

Hayatta doğru davranışların başlaması için bir zaman noktası gerekmiyor, hiç bir şey için geç değil. Önemli olan bu doğruya ulaşıldığında, mümkün olduğunca daha çok kişiye çevre bilincini aşılayabilmek ve yanlış olan tüketici davranışlarımızı değiştirebilmek.
Evlerimizde yaptığımız yemeklerden tutun, giydiğimiz giysilerden yıkadığımız çamaşırlara kadar çevre bilinci kültürü içeren davranışlarla donatıldığımızda, daha sağlıklı bir yaşam ve bizden sonrakilere bırakacağımız daha yaşanılası bir dünya yaratılmasında koca denizdeki damla olabilmenin mutluluğunu yaşayacağız.



Denizde bir damlanın ne önemi var derseniz, damlaya damlaya göl olmaz mıydı :)

Yapılan araştırmalar bebeklerin doğmadan önce maruz kaldıkları kimyasalların “gender-bending” denilen bebeğin cinsiyeti ile ilgili bozukluklara neden olduğunu ortaya çıkardı.
Hamile kadınlardan alınan kan örneklerinde yapılan testlerde kadınlarda 50 farklı kimyasala rastlandı.
Endişeye düşüren sonuç ise bu kimyasalların teste tabi tutulan 308 kadında da çıkması.
İspanya San Cecilio Üniversite Hastanesi’nde 668 örnek ve 308 kadın üzerinde yapılan tesler 2000 ve 2002 yıllarındaki kimyasal etkilerin ölçüm sonuçlarıydı.
Yüksek oranda kimyasallara maruz kalan kadınlarda bu kimyasalların ceninin hormonal yapısını bozduğu için üreme anormallikleri (gender-bending) görüldüğü kaydedildi.
Sonuçlara şimdiden bazı balık ve hayvan türlerinde rastlanmaya başlandı.

Ortaya çıkan sonuçlar özellikle hamile kadınların aldıkları gıdalarda, evde kullandıkları malzemelerde ve kıyafetlerinde kimyasallardan uzak durmaya çalışmaları konusunda önem taşıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder